Privacy Statement

Friesche Olie- en Verfhandel B.V. (FOV), gevestigd aan de Zuiderkruisweg 7, 8935 AP te Leeuwarden, is verantwoordelijk voor de verwerking van bedrijfs- en persoonsgegevens zoals uiteengezet in deze privacyverklaring.

De Friesche Olie- en Verfhandel respecteert de privacy van al haar klanten en gaat zorgvuldig met vertrouwelijke- en persoonlijke informatie om. Om meer informatie over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) tevinden, klik dan hier. Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend om een bestelling zo snel en efficiënt mogelijk bij u af te leveren. Voor het overige zullen wij deze gegevens alleen gebruiken met uw toestemming. Friesche Olie- en Verfhandel zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en uitsluitend delen met betrokkenen bij het uitvoeren van een bestelling.

Registratie en uw gegevens
Om van alle functies en beschikbare informatie op deze website gebruik te kunnen maken, dient u een registratieformulier in te vullen. Indien u in aanmerking komt als klant, dan zal u op korte termijn (Max. 5 werkdagen) uw inlog gegevens ontvangen op het gebruikte e-mail adres.

Welke gegevens vragen wij van u?

Voor- en achternaam gebruiker(s)

Door elke gebruiker met zijn/haar naam een account te geven, is het duidelijk wie een bestelling plaats.

Correspondentieadres

Dit is het adres wat wij gebruiken voor alle correspondentie.

Afleveradres(sen)

Dit is het adres waarop u uw levering kunt verwachten. U kunt zelf meerdere afleveradressen toevoegen in uw account.

K.V.K. nummer

Aan de hand van het K.V.K. nummer controleren wij of u een inschrijving heeft bij de Kamer van koophandel.

Telefoonnummer

Informatie over backorders, bestellingen e.a. zaken zullen veelal telefonisch worden doorgegeven.

E-mailadres

Bij elke bestelling die u plaats ontvangt u een leverbon en, indien van toepassing, informatie en veiligheidsbladen. Tevens zal de factuur naar dit E-mail adres worden verzonden.

IP-adres

Doormiddel van uw IP-adres kan de website u herkennen. Al uw instellingen en voorkeuren zullen dan direct van toepassing zijn.

Betaalgegevens

Uw betaalgegevens gebruiken wij voor onze interne administratie en om te crediteren.

Waarvoor gebruiken wij uw gegevens?

Debiteuren beheer

Wij maken intern een debiteuraccount aan. Hier worden uw kortingen, bestellingen, facturen en leverbonnen in bijgehouden.

Mijn FOV

U krijgt toegang tot Mijn FOV. Hier kunt u ons uitgebreide assortiment bekijken maar bijvoorbeeld ook uw volledige bestelhistorie en facturen.

Nieuwsbrieven

Om u op de hoogte te houden van de nieuwste producten en ontwikkelingen in de markt,  versturen wij nieuwsbrieven. Dit kunt u via Mijn FOV in- of uitschakelen of in een van de nieuwsbrieven die u heeft ontvangen.

Fraude onderzoek

Indien de overheid de Friesche Olie- en Verfhandel verplicht om klantgegevens te overhandigen, dan zullen wij hier aan meewerken.

Cookies
Cookies zijn kleine stukjes data die naar uw computer worden verzonden als u een website bezoekt. Als u later weer dezelfde website bezoekt, dan herkent deze data de website weer. Zo kan bijv. Mijn FOV zich razendsnel aanpassen aan uw persoonlijke aanpassingen en voorkeuren. Het kan zijn dat uw internet browser de website niet correct laat zien als u cookies weigert of deze functie hebt uitgeschakeld. Om volledig gebruik te kunnen maken van onze website en haar functies kan het nodig zijn om cookies te accepteren. 

Wij maken gebruik van verschillende soorten cookies. Hieronder staat uitgelegd wat deze cookies doen:

Functionele cookies
Deze cookies zorgen ervoor dat een website goed werkt. Deze cookies onthouden bijv. wat u op uw bestellijst plaatst, ook wanneer u op een later moment verder gaat met bestellen. Dit alles om Mijn FOV uw persoonlijke magazijn te maken.

Analyse cookies
Meten is weten. Deze cookies worden gebruikt om inzicht te krijgen in hoe klanten gebruik maken van onze website. Met deze data kunnen wij bijv. het gebruikersgemak verbeteren, zodat u zonder rompslomp een bestelling kunt plaatsen. 

Marketing cookies
Met deze cookies kunnen wij onze acties, nieuwsbrieven en advertenties beter aanpassen op wat echt bij u past. Wij kunnen het effect van onze advertenties bijv. meten en ook wie dit interessant vind. Zo kunnen wij steeds beter een aanbod op maat maken voor u.

Geautomatiseerde- en menselijke besluitvorming:
Geautomatiseerde besluitvorming:
De FOV werkt samen met verschillende partijen, onder andere met aanbieders van verschillende online betaalmethoden, welke geautomatiseerd beslisslingen nemen. De FOV biedt verscheidene online betaalmethoden aan (iDeal en Sofort Banking) om uw online bestelling te betalen. Alle betalingen verlopen via de internetkassa van Multisafepay, die communiceert met de verschillende nationale en internationale partijen die eigenaar zijn van deze betaalmethoden. Afhankelijk van de gekozen betaalmethoden, voeren deze partijen veelal eigen controles uit om wanbetaling, fraude en andere risico vormen te voorkomen. Dit kan ertoe leiden dat een betaling wel of niet geaccepteerd wordt wat uiteindelijk invloed heeft op uw bestelling.

Menselijke besluitvorming:
De FOV neemt op basis van menselijke interactie, controle en verwerking beslissingen over de toe te wijzen betaalmethoden per account. Indien een registratieformulier niet compleet naar waarheid is ingevuld, inclusief KVK en BTW. nummer, dan zullen andere betaalmethoden actief zijn dan voor een compleet naar waarheid ingevuld registratieformulier. Dit kan ertoe leiden dat de ene klant alleen bestellingen kan afronden na directe betaling (met iDeal en Sofort Banking) en dat anderen op rekening kunnen bestellen. 

Bewaartermijn van gegevens:
De Fov bewaart uw persoonlijke gegevens niet langer dan noodzakelijk is om de verwerking van orders af te ronden en/of om aan verplichtingen te voldoen m.b.t. overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst.

Inzage, correctie, verwijdering of portabiliteit
Iedere klant heeft het recht om haar persoonsgegevens in te zien, te wijzigen of verwijderen.

Inzage in uw persoonsgegevens:
Verzoeken tot inzage, wijzigingen, verwijderen en portabiliteit (Uw data in een overdraagbare vorm) persoonsgegevens kunt u sturen naar verkoop@fov.nu. Verzoeken kunnen alleen worden behandeld als wij zeker weten dat wij met de juiste persoon te maken hebben. Daarom vragen wij u om een kopie van uw rijbewijs of identitetisbwijs op te sturen samen met uw verzoek. Maak in de kopie uw belangrijkste persoonsgegevens zoals: pasfoto; machine readable zone - de nummers onderaan het rijbewijs of identitetisbwijs - en het Burgerservicenummer zwart.

Wij behandelen uw verzoek altijd zo snel mogelijk, dan wel binnen 4 weken.

Heeft u verder andere specifieke vragen en/of eisen met betrekking tot uw informatie? Laat het ons dan weten via verkoop@fov.nu, onder vermelding van uw naam; bedrijfsnaam; telefoonummer, en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Klachten
U heeft tevens de mogelijkheid om klachten in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kunt u doen door het formulier in te vullen via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons